Adaptor fotografie digitala Celestron

pagina anterioara

click pentru imagine mai mare

Camerele digitale existente astazi permit utilizatorilor sa realizeze poze extraordinare ale obiectelor din sistemul solar (planete, Luna) cu orice telescop. Cu toate acestea, trebuie depasite anumite obstacole, mai ales cel de fixare fizica si optica a camerei la telescop. S-au inventat tot felul de adaptoare, unele bazate pe un sistem de bare ce s-a dovedit a fi extrem de fragil si imprecis. In cazul unor adaptoare este nevoie de achizitionarea unor oculare speciale pentru acele produse, ceea ce inseamna costuri destul de mari si limitarea utilizatorului la o putere de marire ce nu acopera domeniul de mariri necesare pentru diferitele obiectel fotografiate.

Adaptorul ideal trebuie sa ofere rigiditate si o metoda sigura de a cupla o varietate larga de camere digitale existente la orice tip de ocular si care sa permita un reglaj fin al pozitiei camerei fata de ocular pe toate cele trei axe.

Adaptorul Celestron indeplineste aceste criterii oferind flexibilitate in utilizarea cu camere si oculare diferite si rigiditate in fixarea camerei la telescop. Mecanismul din aluminiu include o placa ce se poate ajusta fin pe doua axe XY ce permite alinierea usoara si precisa a obiectivului camerei in fata ocularului. Adaptorul se ataseaza la ocular rapid prin strangerea unui singur surub mare ce misca un bloc in V acoperit la interior cu cauciuc pentru a nu zgaria tubul ocularului. Flatforma din ABS mare permite montarea pe surubul standard 1/4-20 a unei game largi de camere foto digitale. Alinierea obiectivului camerei foto fata de axa optica a ocularului se realizeaza prin rotirea suruburilor de ajustare pe axele X Y, iar prin actionarea suruburilor de blocare se asigura fixarea ferma a pozitiei camerei.

Recent au aparut pe piata (inclusiv cea din Romania) adaptoare similare cu adaptorul Celestron, dar care sunt limitate fie la folosirea cu oculare pe formatul 1,25", fie cu oculare pe formatul 2", dar nu si cu oculare pe ambele formate, fortand astfel utilizatorul sa aleaga si sa se limiteze doar la un format de oculare. Noul adaptor Micro Stage este unic in aceasta privinta, fiind proiectat pentru a putea fi utilizat atat cu oculare pe formatul 2", cat si pe formatul 1,25" (oculare cu diametre ale tubului exterior intre 30mm si 60mm).

Model

Adaptor universal pentru fotografie digitala

 

 

 

inapoi la pagina anterioara