Centrul de educatie in domeniul astronomiei

 

Pentru utilizarea telescoapelor pentru astronomie si realizarea de observatii astonomice vizuale sau fotografice astronomul amator si profesionist are nevoie sa cunoasca o serie de notiuni despre acestea si functionarea lor. In acest fel va sti sa faca cele mai bune alegeri in materie de instrumente pentru astronomie si accesorii necesare in functie de preferinte si interesele personale si sa utilizeze la potentialul maxim telescopul detinut. In pagininile ce urmeaza am realizat cateva materiale ce prezinta notiuni considerate de noi fundamentale in acest domeniu, precum si cateva sfaturi pentru a ghida incepatorii in alegerea unui instrument adecvat.  Pe masura ce vom elabora noi ghiduri acestea vor fi puse pe situl nostru.

Oferta existenta pe piata instrumentelor pentru astronomie este atat de larga incat orice incepator este derutat de multitudinea de instrumente din care poate alege. In lipsa unui ghid, de multe ori alegerile facute sunt nu tocmai fericite, multi pasionati de astronomie cedand preturilor mici si reclamei agresive facute de anumiti producatori care sustin ca instrumentele lor minuscule, dotate cu monturi fragile, subdimensionate, de multe ori computerizate (a caror electronica de cele mai multe ori cedeaza dupa cateva utilizari) si accesorii de slaba calitate va vor oferi imagini vizuale asemanatoare cu cele produe de telescopul spatial Hubble in urma multor ore de expunere fotografica. Oferta noastra de telescoape si accesorii pentru astronomie contine doar instrumente de calitate, pe care le-am utiliza si noi fara retinere.

Ce este un telescop

Tipuri de telescoape

Tipuri de monturi

 

Sfaturi pentru alegerea unui telescop astronomic

 

     
 

Notiuni de optica

 

Intrebari frecvente

 

Galerie de imagini

Intrebari frecvente

     
Informatii generale despre microscoape Experimente sub microscop Astrofotografie
     
Informatii despre binocluri Istoria Celestron

Galerie de imagini Celestron

Toate drepturile asupra continutului acestui site apartin STARMAX S.R.L. Orice reproducere partiala sau totala fara acordul STARMAX S.R.L. reprezinta un furt si va fi pedepsita conform legii.

 

inapoi la pagina principala