Telescoape Celestron pe montura CGE PRO

Seria de telescoape astronomice computerizate CGE PRO este noua linie de telescoape pentru observatoare astronomice si utilizatori avansati de la Celestron oferind instrumente Schmidt-Cassegrain clasice si Schmidt-Cassegrain aplanate - Edge HD cu aperturi de 235mm (9,25 inchi), 280mm (11 inchi) si 356mm (14 inchi) pe montura ecuatoriala germana computerizata CGE PRO. Montura ecuatoriala CGE PRO este cea mai mare montura ecuatoriala oferita de Celestron, capabila sa sustina telescoape cu o greutate de pana la 40 kg, fiind favorita atat pentru observatii vizuale cu instrumente mari, cat mai ales in astrofotografie datorita preciziei sale, stabilitatii crescute, echilibrarii si alinierii facile, spatiului nelimitat la capatul telescopului pentru montarea oricarei camere CCD, acces la intreg cerul, posibilitatii de a urmari dincolo de linia meridianului si posibilitatii de automatizare a acesteia la nivelul unui observator astronomic profesionist.

Noul sistem optic Edge HD reprezinta o imbunatarire adusa sistemului optic Schmidt-Cassegrain clasic cu scopul de a produce imagini corectate pana la marginea campului vizual si un camp vizual perfect plat atat in ocularele cu camp vizual larg, cat mai ales in camerele ccd cu cip larg actuale. Astfel telescoapele Edge HD reprezinta astrografe adevarate ce pot concura cu succes cu astrografele dedicate in general mult mai scumpe. ...continuarea prezentarii sistemului optic in josul paginii 

CGE PRO 925

 

  CGE PRO 1100

 

  CGE PRO 1400

 

         

CGE  PRO 1400 Fastar

 

CGE PRO 925 HD

 

CGE PRO 1100 HD

         
CGE PRO 1400 HD

 

 

CGE PRO Rowe-Ackermann Schmidt

 

   

Designul Edge HD produce stele limitate de difractie nu doar in centrul campului vizual (precum in alte designuri optice derivate din designul Schmitd-Cassegrain), ci pe intreg campul vizual al celor mai multe camere ccd pentru astrofotografie existente. Chiar si la marginea campului vizual al unui senzor ccd full-frame telescopul produce stele limitate de difractie cu o dimensiune de doar 1 arcsec. Telescopul astronomic Edgde HD produce un plan focal de 3 ori mai plat decat un telescop Schmidt-Cassegrain clasic. In imaginea de mai jos puteti vedea aspectul stelelor la marginea campului vizual comparativ in designul Schmidt-Cassegrain clasic si in cel aplanat.

Designul Edge HD aduce 3 noi imbunatatiri fata de designul SCT clasic: 1) oglinda principala poate fi blocata pentru a reduce deplasarea imaginii in timpul astrofotografiei; 2) guri de ventilatie pentru a permite o aclimatizare mai rapida a telescopului; 3) compatibilitate Fastar si HyperStar, toate telescoapele Edge HD fiind dotate cu o oglinda secundara ce poate fi scoasa usor pentru a permite montarea unui sistem optic Fastar sau HyperStar pentru fotografierea in focarul oglinzii principale la un raport focal f/2.

Prezentare video a telescoapelor Edge HD Celestron

inapoi la pagina principala