Telescoape Celestron pe monturi CGEM si CGEM DX

Montura CGEM reprezinta o noua platforma oferita de catre Celestron incepand cu anul 2009 cu un design nou, modern si ergonomic, capabila sa sustina stabil si fara vibratii telescoapele high-end Schmidt-Cassegrain cu aperturi cuprinse intre 8" (203mm) si 11" (280mm). Montura se incadreaza din punctul de vedere al capacitatii si performantei intre monturile CG5-GT si montura CGE, oferind portabilitatea monturii CG5-GT si precizia monturii CGE. Montura CGEM DX reprezinta un upgrade al popularei monturi CGEM realizat atat la nivel mecanic, cat si electronic. Montura CGEM DX este capabila astfel sa sustina stabil cel mai mare telescop realizat de Celestron, telescopul C14, fiind o platforma extrem de stabila pentru observatii vizuale si astrofotografie cu toate modelele de telescoape Celestron.

Seria de telescoape astronomice pe montura CGEM contine telescoape tip Schmidt-Cassegrain clasice si noua serie de telescoape Schmidt-Cassegrain aplanate - Edge HD. Noul sistem optic Edge HD reprezinta o imbunatarire adusa sistemului optic clasic cu scopul de a produce imagini corectate pana la marginea campului vizual si un camp vizual perfect plat atat in ocularele cu camp vizual larg, cat mai ales in camerele ccd cu cip larg actuale. Astfel telescoapele Edge HD reprezinta astrografe adevarate ce pot concura cu succes cu astrografele dedicate in general mult mai scumpe. ...continuarea prezentarii sistemului optic in josul paginii 

CGEM 800

 

 

CGEM 925

 

 

CGEM 1100

 

         

CGEM 800 HD

 

 

 

CGEM 925 HD

 

 

CGEM 1100 HD

 

         

CGEM DX 1100

 

 

 

 

 

CGEM DX 1400

 

 

CGEM DX 1100 HD

 

 

CGEM DX 1400 HD

 

 

 

CGEM DX Rowe-Ackermann Schmidt

Designul Edge HD produce stele limitate de difractie nu doar in centrul campului vizual (precum in alte designuri optice derivate din designul Schmidt-Cassegrain), ci pe intreg campul vizual al celor mai multe camere ccd pentru astrofotografie existente. Chiar si la marginea campului vizual al unui senzor ccd full-frame telescopul produce stele limitate de difractie cu o dimensiune de doar 1 arcsec. Telescopul astronomic Edgde HD produce un plan focal de 3 ori mai plat decat un telescop Schmidt-Cassegrain clasic. In imaginea de mai jos puteti vedea aspectul stelelor la marginea campului vizual comparativ in designul Schmidt-Cassegrain clasic si in cel aplanat.

Designul Edge HD aduce 3 noi imbunatatiri mecanice fata de designul SCT clasic: 1)oglinda principala poate fi blocata pentru a reduce deplasarea imaginii in timpul astrofotografiei; 2) guri de ventilatie pentru a permite o aclimatizare mai rapida a telescopului; 3) compatibilitate Fastar si HyperStar, toate telescoapele Edge HD fiind dotate cu o oglinda secundara ce poate fi scoasa usor pentru a permite montarea unui sistem optic Fastar sau HyperStar pentru fotografierea in focarul oglinzii principale la un raport focal f/2.

Prezentare video a seriei de telescoape Edge HD Celestron

Prezentare video a seriei de telescoape CGEM Celestron

inapoi la pagina principala