Telescop reflector newtonian Advanced GOTO C6 N-GT Celestron

pagina anterioara

Popularul telescop reflector newtonian de 150mm este acum disponibil pe montura ecuatoriala CG5 cu GOTO. Telescopul C6 N-GT are o oglinda principala parabolica ce indeplineste minim criteriul difractiei limitate (lambda/4), imaginile produse fiind clare pe intreg campul vizual. Telescopul este fabricat la standardele stricte ale Celestron, imaginea discului difuz (Airy) avand patternul clasic prezentat de manualele de optica. Focalizatorul cu cremaliera de 1,25" are o miscare fina. Montura ecuatoriala CG5 are o scala de latitudine pentru aliniere usoara si posibilitatea de montare a unei lunete pentru aliniere polara (optionale).

click pentru imagine mai mare

Nivel utilizator: intermediar, avansat

Caracteristici

Diametru 150mm, parabolica
Design optic reflector newtonian
Distanta focala 750mm
Raport focal f/5
Marire teoretica maxima 354X
Magnitudine stelara maxima 13,4
Rezolutie (arcsec.) 0,77
Dimensiunea oglinzii secundare 44,45mm
Obstructia oglinzii secundare (arie) 8,5%
Obstructia oglinzii secundare (diametru) 29,2%
Luneta cautatoare 6X30
Montura CG5 (EQ5) GOTO
Controlul miscarii

ecuatorial

Suport pentru accesorii da
Trepied Otel, 2"
Motoare urmarire incluse, DC servo cu encodere pe axele RA si DEC
Viteze de urmarire maxim 3o/sec, sideral, solar, lunar
Controller ecran LCD cu 2 linii, 16 caractere, baza de date cu 40000 obiecte, 400 obiecte pot fi definite de utilizator, informatii extinse despre 200 obiecte, upgradabil prin PC
Porturi RS-232, Aux, Autoguide
Precizia softului 24 biti; 0,08 arcsec
Focalizator 1,25"
Oculare Plossl Omni 25mm
Alte accesorii software planetariu The Sky Level 1; cablu pentru curent de la bricheta masinii
Dimensiunea tubului 68,58 cm
Greutate 24,5 Kg
Garantie 2 ani

Montura este motorizata pe ambele axe si include tehnologia NexStar de control computerizat al telescopului. Controllerul monturii dispunde de o baza de date cu peste 40000 de obiecte ceresti definite ce pot fi cautate si urmarite automat. De asemenea utilizatorul poate defini/introduce in controller 400 de obiecte, iar pentru 200 de obiecte informatiile sunt detaliate. Folosind portul RS-232 montura poate fi controlata prin calculator, iar controllerul poate fi upgradat. Pentru astrofotografie este inclus si un port pentru autoguider. Planetariul The Sky Level 1 si softul NexRemote permit explorarea universului si controlul prin calculator al telescopului. Fie ca sunteti un incepator, fie un astronom cu experienta, telescopul Celestron C6 N-GT va permite observarea cu usurinta a cerului.

 

 

inapoi la pagina anterioara