Telescop Advanced GOTO C8 S-GT XLT Celestron

pagina anterioara

Telescopul Schmidt-Cassegrain C8 este cel mai bine vandut sistem optic de mai multe decenii. Celestron este primul producator care a reusit producerea in serie a unui sistem optic Schmidt-Cassegrain, modelul C8 fiind primul model produs, devenind astfel prototipul tuturor celorlalte modele mai mari sau mai mici existente in prezent. Telescopul C8 S-GT XLT din seria Advanced GOTO este un telescop cu o optica cu un contrast excelent  si un diametru al oglinzii principale de 203mm, ce aduna cu 78% mai multa lumina decat modelul de 150mm. Telescopul C8 XLT este unul dintre telescoapele astronomice cel mai des utilizate pentru observatii generale, deepsky si planetare, intrucat dimensiunea lui este suficient de mare incat sa permita astronomului amator realizarea cu succes de observatii deepsky, iar tubul optic este relativ compact pentru un telescop de aceasta marime datorita designului optic Schmidt-Cassegrain. Telescopul beneficiaza de  straturile antireflex si pentru cresterea transmisiei de lumina Starbright XLT patentate de Celestron.

click pentru imagine mai mare

Nivel utilizator: intermediar, avansat

 

Caracteristici

Diametru 203,2mm
Design optic schmidt-cassegrain
Distanta focala 2032mm
Raport focal f/10
Marire teoretica maxima 480X
Magnitudine stelara maxima 14
Rezolutie (arcsec.) 0,57
Dimensiunea oglinzii secundare 68,58mm
Obstructia oglinzii secundare (arie) 11%
Obstructia oglinzii secundare (diametru) 33,8%
Luneta cautatoare 6X30
Montura CG5 (EQ5) GOTO
Controlul miscarii

ecuatorial

Suport pentru accesorii da
Trepied Otel, 2"
Motoare urmarire incluse, DC servo cu encodere pe axele RA si DEC
Viteze de urmarire maxim 3o/sec, sideral, solar, lunar
Controller ecran LCD cu 2 linii, 16 caractere, baza de date cu 40000 obiecte, 400 obiecte pot fi definite de utilizator, informatii extinse despre 200 obiecte, upgradabil prin PC
Porturi RS-232, Aux, Autoguide
Precizia softului 24 biti; 0,08 arcsec
Prisma diagonala 1,25" 900
Oculare Plossl Omni 25mm
Alte accesorii software planetariu The Sky Level 1; cablu pentru curent de la bricheta masinii
Dimensiunea tubului 43,18 cm
Greutate 28,6 Kg
Garantie 2 ani

 Montura ecuatoriala CG5 GT (echivalentul unei monturi EQ5 cu goto) este foarte stabila datorita picioarelor de otel supradimensionate cu diametrul de 2". Miscarea pe ambele axe este foarte fina datorita angrenajelor melcate precise. Montura CG5 are o scala de latitudine pentru aliniere usoara si posibilitatea de montare a unei lunete pentru aliniere polara (optionale). Montura este motorizata pe ambele axe si include tehnologia NexStar de control computerizat al telescopului. Controllerul monturii dispunde de o baza de date cu peste 40000 de obiecte ceresti definite ce pot fi cautate si urmarite automat. De asemenea utilizatorul poate defini/introduce in controller 400 de obiecte, iar pentru 200 de obiecte informatiile sunt detaliate. Folosind portul RS-232 montura poate fi controlata prin calculator, iar controllerul poate fi upgradat. Pentru astrofotografie este inclus si un port pentru autoguider. Montura este o platforma stabila pentru astrofotografie planetara si deepsky permitand expuneri de durata neghidate de pana la 30 de secunde, sau mai mult in cazul realizarii ghidajului printr-o luneta de ghidaj sau off-axis. Planetariul The Sky Level 1 si softul NexRemote permit explorarea universului si controlul prin calculator al telescopului. Fie ca sunteti un incepator, fie un astronom cu experienta, telescopul Celestron C8 SGT va permite observarea cu usurinta a cerului.

 

 

inapoi la pagina anterioara