Telescop CGE PRO Rowe-Ackermann Schmidt Celestron

pagina anterioara

Telescopul Rowe-Ackerman Schmidt de 11" f/2.2  ofera imagini clare fara aberatii de culoare, coma sau curbura a campului.

Un camp optimizat cu diametrul de 70mm mentine stelele la dimensiunea unui punct chiar si in cei mai largi senzori pentru astrofotografie.

Sistemul de rulmenti folositi la focalizator reduc orice deplasare a imaginii, in timp ce butonul pentru reglaj cu viteza duala 10:1 Feather Touch Micro Focus ofera cel mai precis focus.

Silentios, ventilatorul de 12V MagLev reduce timpul de racire si impiedica intrarea prafului.

Sunt incluse cele mai intalnite adaptoare (filet T si M48) pentru a putea monta cele mai populare camere CCD si DSLR.

Descriere

Capturarea unor imagini impresionante este mai usoara ca oricand  cu noul astrograf Rowe_ackermann Schmidt, partenerul perfect pentru cele mai performante camere astronomice CCD sau DSLR. Acest sistem cu camp larg si raport focal f/2.2 ofera doua avantaje majore fata de fotografia astronomica la f/10: urmarire mai buna si timpi de expunere mai  mici, chiar si folosirea unui autoguider.

Astrograful Rowe-Ackermann se bazeaza pe mostenirea lasata de Celestron Schmidt Camera, instrument care a permis astrofografilor sa realizeze imagini pe film inca din anii 1970.

Azi, cu senzori la fel de mari ca un film - sau chiar mai mari - acest astrograf Schmidt ofera o suprafata circulara cu diametrul de 70mm optimizata pentru a captura imagini extrem de clare ale cerului cu senzori de mari dimensiuni. Combinati aceasta suprafata are cu o distanta focala de numai 620mm si obtineti un instrument perfect pentru fotografia de camp larg, pentru crearea unor mozaicuri imense ale cerului noptii sau pentru vanatoarea de comete.

Performanta optica

Astrograful Rowe-Ackermann Schmidt beneficiaza de noul sistem optic cu 4 elemente pentru imagini lipsite de culori false sau aberatii precum coma sau curbura campului. Calitatea optica este fara precedent pentru un astrograf din aceasta gama de pret sau chiar a unor astrografe din game mai scumpe. Design-ul ofera minimul de vignetare.

Impreuna cu montura CGE PRO

Pentru a putea realiza observatii si astrofotografie la nivel unui observator aveti nevoie de o montura precum montura ecuatoriala CGE PRO, o montura solida care poate sustine o incarcatura de 40kg, incluzand aici si astrograful Rowe-Ackerman Schmidt. Puteti adauga numeroase accesorii -lunete de ghidaj, camere, roata de filtre si multe altele - trepiedul solid le va putea sustine fara probleme.

click pentru imagine mai mare

 

Caracteristici

Diametru 279mm
Design optic Rowe-Ackermann Schmidt
Distanta focala 620mm
Backfocus, masurat de la obiectivul frontal 69.26mm
Backfocus de la adaptoarele incluse 55mm
Diametrul obstructiei centrale 114mm
Luneta cautatoare nu
Rezolutie (Rayleight) 0.5 arcsec
Rezolutie (Dawes) 0.41 arcsec
Lungimea tubului optic 84cm
Puterea de adunare a luminii 1588x
Straturi antireflex StarBright XLT
Gretatea toatala 86kg
Greutate trepied si stalp 23.5kg
Greutate montura 34 kg
Greuatate bara contragreutati 2.3kg
Contragreutate 1 x 10kg
Sarcina maxima 40.8kg
Motoare DC servo cu encodere, pe ambele axe
Viteze 53.5 gr/s, 2 gr/sec, 0.5 gr/s, 64x, 16x, 8x, 4x, 1x, 0.5x
Viteze de urmarire Sideral, solar, lunar
Moduri de urmarire EQ nord, EQ sud
Proceduri de aliniere

Aliniere pe doua stele, Aliniere pe sistemul solar, Ultima aliniere, Aliniere Rapida, Aliniere pe o stea

Telecomanda Doua linii, 16 caractere, LCD, 19 taste cu iluminare
Baza de date peste 40.000 de obiecte, 100 obiecte definite de utilizator
Power Requirements 12VDC 3.5A
Ceas intern da
GPS optional

 

Montura CGE PRO

Stabilitatea si precizia monturii ecuatoriale CGE PRO o fac sa fie o platforma stabila pentru astrofotografie de lunga durata. Montura CGE PRO a fost proiectata pentru utilizare in observatoare astronomice, fiind in acelasi timp si o montura ce poate fi instalata si transportata usor de o singura persoana prin divizarea ei in parti mai mici. Montura CGE PRO ofera maxim de stabilitate, precizie si automatizare la nivelul unui observator astronomic profesional. Trepiedul din otel cu sistem dual de fixare a picioarelor asigura o rigiditate si stabilitate sporite monturii si telescopului. Astfel, montura CGE PRO este capabila sa suporte instrumente cu o greutate pana la 40 kg pentru aplicatii fotografice. Prinderea intr-un singur punct a telescopului pe montura prin intermediul unui sistem de prindere prin presare asigura spatiu nelimitat in capatul telescopului pentru montarea oricaror accesorii si camere ccd fata ca telescopul sa poata lovi accidental montura. Montura a fost proiectata incat sa poata urmari 200 peste meridian, cea mai buna zona a cerului pentru astrofotografie. De asemenea, procedura revolutionara de aliniere polara All Star Alignment usureaza mult acest proces, montura putand fi aliniata polar folosind orice stea stralucitoare, nefiind necesar ca Polaris sa fie vizibila utilizatorului.

Melcul din otel cu diametrul de 6" si 255 zimti este pretensionat cu 2 rulmenti pentru a minimiza erorile periodice ale monturii. Motoarele servo cu encodere optice realizeaza o miscare fina si lina, nezgomotoasa si extrem de precisa a axelor monturii, fiind foarte fiabile in timp. Controlul permanent programabil al erorilor periodice realizeaza reducerea erorilor periodice de urmarire inerente oricarei monturi. Controllerul monturii dispunde de o baza de date cu peste 40000 de obiecte ceresti definite ce pot fi cautate si urmarite automat (include cataloagele Messier, Caldwell, NGC). De asemenea utilizatorul poate defini/introduce in controller 400 de obiecte, iar pentru 200 de obiecte informatiile sunt detaliate. Folosind portul RS-232 montura poate fi controlata prin calculator, iar controllerul poate fi upgradat. Pentru astrofotografie este inclus si un port pentru autoguider. Planetariul The Sky Level 1 si softul NexRemote permit explorarea universului si controlul prin calculator al monturii si telescopului.

 

inapoi la pagina anterioara