Telescop CGEM DX 1100 Celestron

pagina anterioara

Telescopul Celestron CGEM DX 1100 combina telescopul clasic Schmidt-Casegrain de 280mm diametrul oglinzii principale cu montura ecuatoriala germana CGEM DX capabila sa sustina ferm si fara vibratii telescoapele SCT pana la un diametrul de 14". Optica telescopului indeplineste minim criteriul difractiei limitate si include straturile antireflex si pentru cresterea transmisiei de lumina Starbright XLT. Ca instrument vizual puteti vedea cu acest telescop toate obiectele Messier, precum si sute de obiecte NGC, Caldwell, IC, precum si planetele si Luna. Stabilitatea si precizia monturii ecuatoriale CGEM DX o fac sa fie o platforma stabila pentru astrofotografie de lunga durata si observatii vizuale. Designul monturii este ergononomic, suruburile pentru ajustarea altitudinii si azimutului fiind mari, iar cablurile de conexiune a motoarelor si electronicii sunt incorporate in interiorul monturii.

click pentru imagine mai mare

Nivel utilizator: intermediar, avansat

Caracteristici

Diametru 280mm
Design optic schmidt-cassegrain
Distanta focala 2800mm
Raport focal f/10
Marire teoretica maxima 661X
Magnitudine stelara maxima 14,7
Rezolutie (arcsec.) 0.5 Rayleigh, 0.41 Dawes
Dimensiunea oglinzii secundare 95mm dimaetru
Obstructia oglinzii secundare (arie) 12%
Obstructia oglinzii secundare (diametru) 34%
Luneta cautatoare 9X50
Montura CGEM DX ecuatoriala
Controlul miscarii

ecuatorial

Suport pentru accesorii inclus
Trepied Otel, 2.75" diametrul picioarelor
Motoare urmarire incluse, DC servo cu encodere pe ambele axe (low cog)
Viteze de urmarire sideral, solar, lunar; altazimutal, ecuatorial
Controller ecran LCD cu 2 linii, 16 caractere, baza de date cu 40000 obiecte, 400 obiecte pot fi definite de utilizator, informatii extinse despre 200 obiecte, upgradabil prin PC
Porturi RS-232, RJ-12, Aux, Autoguide
Precizia softului 24 biti; 0,08 arcsec
Rutine software Calibrare compas, Aliniere polara, Filtrare baza de date, Hibernare, Auto North and Level, 5 metode de aliniere a monturii, control permanent al erorilor periodice (PEC), viteze de urmarire ce pot fi definite de utilizator
Proceduri de aliniere Solar system align, Quick Aling,  Aliniere pe 2 stele, Aliniere pe 1 stea, Memorarea ultimei alinieri
Tensiune alimentare 12 VDC, 3,5A
GPS optional, extern 16 canale
Prisma diagonala 1,25" 900
Oculare 40mm
Alte accesorii software planetariu The Sky Level 1; software control telescop NexRemote; cablu pentru curent de la bricheta masinii
Dimensiunea tubului 60,96cm
Greutate 66Kg
Garantie 2 ani

Montura CGEM DX

Design ergonomic - are butoane mari pentru ajustarea pe ascensie si declinatie si pentru aliniere polara.

Cablurile electrice sunt montate integral in interiorul monturii pentru a se evita accidentele in timpul miscarii monturii. Conexiunile electrice sunt cu mufe asigurate, imposibil de smuls accidental.

Inovatoare - monturile CGEM DX beneficiaza de noua procedura inovativa de aliniere polara, numita All-Star. Alinierea se face folosind orice stea - calculatorul va va asista apoi in procesul de aliniere. Montura vine si cu o veste buna pentru pasionatii de astrofotografie: corectia periodica a erorii (PEC) se realizeaza permanent.

Performanta - pentru obiecte aflate aprope de meridian (linia imaginara care uneste Polul Nord cu Polul Sud), montura va urmari excelent si dupa meridian pentru a realiza cadre continue pentru cea mai buna parte a cerului. Montura  are o baza de date de peste 40.000de obiecte, 100 de obiecte pot fi programate de catre utilizator iar pentru mai mult de 200 de obiecte exista informatii suplimentare.

Managementul energiei - noul design al componentelor electronice ofera o energie constanta motoarelor care vor putea misca telescopul chiar daca intreg ansamblul nu este perfect echilibrat. Astfel, incarcand la maxim montura nu veti sacrifica urmarirea precisa sau pozitionarea exacta.

Conexiuni - porturi Autoguide si Auxiliary, mufa RJ-12 (compatibil ST-4). Telecomanda este prevazuta cu un port de comunicare RS-232 pentru conectarea la calculator.

GPS - montura este compatibila cu GPS-ul SkySync care poate fi achizitionat separat.

 

Prezentarea video a seriei CGEM DX

 

 

inapoi la pagina anterioara