Telescop CGEM DX 1100 HD Celestron

pagina anterioara

Telescopul Celestron CGEM DX 1100 HD combina noul telescop  Schmidt-Casegrain Edge HD aplanat de 1100mm diametrul oglinzii principale cu montura ecuatoriala germana CGEM DX capabila sa sustina ferm si fara vibratii telescoapele SCT pana la un diametrul de 14". Optica telescopului este acoperita cu straturile antireflex si pentru cresterea transmisiei de lumina Starbright XLT. Designul Edge HD produce stele limitate de difractie nu doar in centrul campului vizual (precum in alte designuri optice derivate din designul Schmitd-Cassegrain), ci pe intreg campul vizual al celor mai multe camere ccd pentru astrofotografie existente. Chiar si la marginea campului vizual al unui senzor ccd full-frame telescopul produce stele limitate de difractie cu o dimensiune de doar 1 arcsec. Telescopul Edgde HD produce un plan focal de 3 ori mai plat decat un telescop Schmidt-Cassegrain clasic. Ca instrument vizual puteti vedea cu acest telescop toate obiectele Messier, precum si sute de obiecte NGC, Caldwell, IC, precum si planetele si Luna.

click pentru imagine mai mare

Nivel utilizator: intermediar, avansat

 

Caracteristici

Diametru 280mm
Design optic schmidt-cassegrain aplanat - Edge HD
Distanta focala 2800mm
Raport focal f/10
Marire teoretica maxima 661X
Magnitudine stelara maxima 14,7
Rezolutie (Dawes) 0,41 arcsec
Dimensiunea oglinzii secundare 95,25mm
Obstructia oglinzii secundare (arie) 11,6%
Obstructia oglinzii secundare (diametru) 34%
Luneta cautatoare 9X50
Montura CGEM ecuatoriala
Controlul miscarii

ecuatorial

Suport pentru accesorii inclus
Trepied Otel, 2" diametrul picioarelor
Motoare urmarire incluse, DC servo cu encodere pe ambele axe (low cog)
Viteze de urmarire sideral, solar, lunar; altazimutal, ecuatorial
Controller ecran LCD cu 2 linii, 16 caractere, baza de date cu 40000 obiecte, 400 obiecte pot fi definite de utilizator, informatii extinse despre 200 obiecte, upgradabil prin PC
Porturi RS-232, Aux, Autoguide
Precizia softului 24 biti; 0,08 arcsec
Rutine software Calibrare compas, Aliniere polara, Filtrare baza de date, Hibernare, Auto North and Level, 5 metode de aliniere a monturii, control permanent al erorilor periodice (PEC), viteze de urmarire ce pot fi definite de utilizator
Proceduri de aliniere Aliniere pe doua stele, Aliniere rapida, Aliniere pe o stea, Ultima aliniere, Alinire la Sistemul Solar
Tensiune alimentare 12 V, minim 3,5A
GPS optional, extern 16 canale
Diagonala Star 2" 900
Oculare  23mm
Alte accesorii software planetariu The Sky Level 1; software control telescop NexRemote; cablu pentru curent de la bricheta masinii
Dimensiunea tubului 610mm
Greutate 66Kg
Garantie 2 ani

Edge HD. Designul Edge HD aduce 3 noi imbunatatiri fata de designul SCT clasic: 1) oglinda principala poate fi blocata pentru a reduce shiftul imaginii in timpul astrofotografiei; 2) guri de ventilatie pentru a permite o aclimatizare mai rapida a telescopului; 3) compatibilitate Fastar si HyperStar, toate telescoapele Edge HD fiind dotate cu o oglinda secundara ce poate fi scoasa usor pentru a permite montarea unui sistem optic Fastar sau HyperStar pentru fotografierea in focarul oglinzii principale la un raport focal f/2. Materialul din care este construit tubul optic este aluminiul, iar optica telescopului indeplineste minim criteriul difractiei limitate si include straturile antireflex si pentru cresterea transmisiei de lumina Starbright XLT. Ca instrument vizual puteti vedea cu acesta toate obiectele Messier, precum si sute de obiecte NGC, Caldwell, IC, precum si planetele si Luna. Ocularul Lumionos LX 23mm inclus are un camp vizual de 82 grade, fiind optimizat sa prezinte stele punctiforme la marginea campului vizual inclusiv in telescoape aplanate precum acesta.

Montura CGEM DX

Design ergonomic - are butoane mari pentru ajustarea pe ascensie si declinatie si pentru aliniere polara.

Cablurile electrice sunt montate integral in interiorul monturii pentru a se evita accidentele in timpul miscarii monturii. Conexiunile electrice sunt cu mufe asigurate, imposibil de smuls accidental.

Inovatoare - monturile CGEM DX beneficiaza de noua procedura inovativa de aliniere polara, numita All-Star. Alinierea se face folosind orice stea - calculatorul va va asista apoi in procesul de aliniere. Montura vine si cu o veste buna pentru pasionatii de astrofotografie: corectia periodica a erorii (PEC) se realizeaza permanent.

Performanta - pentru obiecte aflate aprope de meridian (linia imaginara care uneste Polul Nord cu Polul Sud), montura va urmari excelent si dupa meridian pentru a realiza cadre continue pentru cea mai buna parte a cerului. Montura  are o baza de date de peste 40.000de obiecte, 100 de obiecte pot fi programate de catre utilizator iar pentru mai mult de 200 de obiecte exista informatii suplimentare.

Managementul energiei - noul design al componentelor electronice ofera o energie constanta motoarelor care vor putea misca telescopul chiar daca intreg ansamblul nu este perfect echilibrat. Astfel, incarcand la maxim montura nu veti sacrifica urmarirea precisa sau pozitionarea exacta.

Conexiuni - porturi Autoguide si Auxiliary, mufa RJ-12 (compatibil ST-4). Telecomanda este prevazuta cu un port de comunicare RS-232 pentru conectarea la calculator.

GPS - montura este compatibila cu GPS-ul SkySync care poate fi achizitionat separat.

inapoi la pagina anterioara