Telescop CGEM DX Rowe-Ackermann Schmidt Celestron

pagina anterioara

Telescopul Rowe-Ackerman Schmidt de 11" f/2.2  ofera imagini clare, fara aberatii de culoare, coma sau curbura a campului.

Un camp optimizat cu diametrul de 70mm mentine stelele la dimensiunea unui punct chiar si in cei mai largi senzori pentru astrofotografie.

Sistemul de rulmenti folosit la focalizator reduce orice deplasare a imaginii, in timp ce butonul pentru reglaj cu viteza duala 10:1 Feather Touch Micro Focus ofera cel mai precis focus.

Silentios, ventilatorul de 12V MagLev reduce timpul de racire si impiedica intrarea prafului.

Sunt incluse cele mai intalnite adaptoare (filet T si M48) pentru a putea monta cele mai populare camere CCD si DSLR.

Descriere

Capturarea unor imagini impresionante este mai usoara ca oricand  cu noul astrograf Rowe-Ackermann Schmidt, partenerul perfect pentru cele mai performante camere astronomice CCD sau DSLR. Acest sistem cu camp larg si raport focal f/2.2 ofera doua avantaje majore fata de fotografia astronomica la f/10: urmarire mai buna si timpi de expunere mai  mici, chiar si fara folosirea folosirea unui autoguider.

Astrograful Rowe-Ackermann se bazeaza pe mostenirea lasata de Celestron Schmidt Camera, instrument care a permis astrofografilor sa realizeze imagini pe film inca din anii 1970.

Azi, cu senzori la fel de mari ca un film - sau chiar mai mari - acest astrograf Schmidt ofera o suprafata circulara cu diametrul de 70mm optimizata pentru a captura imagini extrem de clare ale cerului cu senzori de mari dimensiuni. Combinati aceasta suprafata are cu o distanta focala de numai 620mm si obtineti un instrument perfect pentru fotografia de camp larg, pentru crearea unor mozaicuri imense ale cerului noptii sau pentru vanatoarea de comete.

Performanta optica

Astrograful Rowe-Ackermann Schmidt beneficiaza de noul sistem optic cu 4 elemente pentru imagini lipsite de culori false sau aberatii precum coma sau curbura campului. Calitatea optica este fara precedent pentru un astrograf din aceasta gama de pret sau chiar a unor astrografe din game mai scumpe. Design-ul ofera minimul de vignetare.

Impreuna cu montura CGEM DX

Daca doriti sa folositi astrograful Rowe-Ackermann Schmidt, veti avea cel putin nevoie de stabilitatea monturii CGEM DX. Aceasta montura masiva va permite sa aveti o incarcatura de 22 kg la o viteza de 5 grade pe secunda. Trepiedul cu picioare din otel de 3" va da posibilitatea sa va bucurati din plin de caracteristicile superbe ale astrografului Rowe-Ackerman

click pentru imagine mai mare

Nivel utilizator: intermediar, avansat

Caracteristici

Diametru 279mm
Design optic Rowe-Ackermann Schmidt
Distanta focala 620mm
Backfocus, masurat de la obiectivul frontal 69.26mm
Backfocus de la adaptoarele incluse 55mm
Diametrul obstructiei centrale 114mm
Luneta cautatoare nu
Rezolutie (Rayleight) 0.5 arcsec
Rezolutie (Dawes) 0.41 arcsec
Lungimea tubului optic 84cm
Puterea de adunare a luminii 1588x
Straturi antireflex StarBright XLT
Greutate trepied 20.5kg
Greutate montura 18.5kg
Contragreutati 2x 10kg
Gama latitudinala 15 - 70
Viteze 9 viteze
VBiteze de urmarire Sideral, solar, lunar
Moduri de urmarire EQ nord, EQ sud
Proceduri de aliniere

Autoaliniere, Aliniere pe doua stele, Aliniere pe sistemul solar, Ultima aliniere, Aliniere Rapida, Aliniere pe o stea

Telecomanda Doua linii, 16 caractere, LCD, 19 taste cu iluminare
Baza de date peste 40.000 de obiecte, 100 obiecte definite de utilizator
Power Requirements 12VDC 3.5A
Ceas intern da
GPS optional

Montura CGEM DX

Design ergonomic - are butoane mari pentru ajustarea pe ascensie si declinatie si pentru aliniere polara.

Cablurile electrice sunt montate integral in interiorul monturii pentru a se evita accidentele in timpul miscarii monturii. Conexiunile electrice sunt cu mufe asigurate, imposibil de smuls accidental.

Inovatoare - monturile CGEM DX beneficiaza de noua procedura inovativa de aliniere polara, numita All-Star. Alinierea se face folosind orice stea - calculatorul va va asista apoi in procesul de aliniere. Montura vine si cu o veste buna pentru pasionatii de astrofotografie: corectia periodica a erorii (PEC) se realizeaza permanent.

Performanta - pentru obiecte aflate aprope de meridian (linia imaginara care uneste Polul Nord cu Polul Sud), montura va urmari excelent si dupa meridian pentru a realiza cadre continue pentru cea mai buna parte a cerului. Montura  are o baza de date de peste 40.000de obiecte, 100 de obiecte pot fi programate de catre utilizator iar pentru mai mult de 200 de obiecte exista informatii suplimentare.

Managementul energiei - noul design al componentelor electronice ofera o energie constanta motoarelor care vor putea misca telescopul chiar daca intreg ansamblul nu este perfect echilibrat. Astfel, incarcand la maxim montura nu veti sacrifica urmarirea precisa sau pozitionarea exacta.

Conexiuni - porturi Autoguide si Auxiliary, mufa RJ-12 (compatibil ST-4). Telecomanda este prevazuta cu un port de comunicare RS-232 pentru conectarea la calculator.

GPS - montura este compatibila cu GPS-ul SkySync care poate fi achizitionat separat.

 

 

 

inapoi la pagina anterioara