Telescop Celestron Edge HD 1100 tub optic

pagina anterioara

Telescopul Schmidt-Cassegrain aplanat Edge HD de 11" (280mm) diametrul de la Celestron este oferit acum si in varianta de tub optic. Acest instrument este o combinatie excelenta de apertura mare (280mm diametrul oglinzii principale) si portabilitate  putand fi instalat stabil pe monturi relativ portabile precum montura CGEM. Telescopul aduna cu 89% mai multa lumina decat modelul de 203mm diametrul, permitand astfel observarea de obiecte mai putin luminoase si cu mai multe detalii.

click pentru imagine mai mare

Nivel utilizator: intermediar, avansat

 

Caracteristici

 

Diametru 279,4 mm
Design optic schmidt-cassegrain aplanat - Edge HD, compatibil Fastar si HyperStar
Distanta focala 2800 mm
Raport focal f/10,02
Marire teoretica maxima 660X
Magnitudine stelara maxima 14,7
Rezolutie (arcsec.) 0,42
Dimensiunea oglinzii secundare 95,25mm
Obstructia oglinzii secundare (arie) 11,6%
Obstructia oglinzii secundare (diametru) 34,1%
Material tub Aluminiu
Alte caracteristici mecanice 3 guri de aerisire cu filtre de 60 microni, sistem de blocare a oglinzii principale
Luneta cautatoare 9X50
Prisma diagonala 2" 900
Oculare Axiom 23mm
Bara montare

pentru monturile CGEM, CGE, CGE PRO

Dimensiunea tubului 60,96cm
Greutate 12,7 Kg
Garantie 2 ani

Noul sistem optic Edge HD reprezinta o imbunatarire adusa sistemului optic Schmidt-Cassegrain clasic cu scopul de a produce imagini corectate pana la marginea campului vizual si un camp vizual perfect plat atat in ocularele cu camp vizual larg, cat mai ales in camerele ccd cu cip larg actuale. Astfel telescoapele Edge HD reprezinta astrografe adevarate ce pot concura cu succes cu astrografele dedicate in general mult mai scumpe.Designul Edge HD produce stele limitate de difractie nu doar in centrul campului vizual (precum in alte designuri optice derivate din designul Schmitd-Cassegrain), ci pe intreg campul vizual al celor mai multe camere ccd pentru astrofotografie existente. Chiar si la marginea campului vizual al unui senzor ccd full-frame telescopul produce stele limitate de difractie cu o dimensiune de doar 1 arcsec. Telescopul Edgde HD produce un plan focal de 3 ori mai plat decat un telescop Schmidt-Cassegrain clasic

Designul Edge HD aduce 3 noi imbunatatiri fata de designul SCT clasic: 1) oglinda principala poate fi blocata pentru a reduce shiftul imaginii in timpul astrofotografiei; 2) guri de ventilatie pentru a permite o aclimatizare mai rapida a telescopului; 3) compatibilitate Fastar si HyperStar, toate telescoapele Edge HD fiind dotate cu o oglinda secundara ce poate fi scoasa usor pentru a permite montarea unui sistem optic Fastar sau HyperStar pentru fotografierea in focarul oglinzii principale la un raport focal f/2.

 

inapoi la pagina anterioara