Filtru Solar Celestron

pagina anterioara

Filtrele solare Celestron folosesc pelicule de film Baaader Astro Solar™ Safety Film. Acest filtru solar de la Baader este mult superior celor mai multe filtre solare de sticla, filtrelor din Mylar sau alti polimeri aflate  pe piata, oferind imagini mai luminoase, mai clare si cu un contrast ridicat. Doar filtrele solare de la Zeiss (care costa mult mai mult) sunt comparabile cu performantele optice ale foliei solare Baader.

click pentru imagine mai mare

Pelicula de film Baader este foarte clara si omogena, cu difractie extrem de mica si garanteaza performanta optica tipica filtrelor cu sticla plan-paralela. Straturile metalice de pe ambele fete ale filmului au o densitate uniforma si un bun balans de culoare pe intreaga suprafata.

Foarte important: folosind acest filtru solar veti observa culoarea naturala a soarelui - alb neutru, nu albastru, verde sau portocaliu. Cu acest filtru solar veti avea posibilitatea sa observati granulatia Soarelui sau detalii ale petelor solare. Nu uitati faptul ca Soarele este un obiect care se afla in permanenta schimbare, iar o observare constanta a acestuia se poate dovedi nu doar interesanta, ci si distractiva. Putei urmari toate schimbarile de pe suprafata solara chiar si folosind telescoape cu o apertura mica!

Filmul din care este fabricat Filtrul Solar Celestron este foarte sigur si durabil. Fata de filtrele din sticla are avantajul ca nu se poate sparge daca este scapat accidental pe jos. Este evaluat ca fiind ND-5, ceea ce inseamna ca transmite 1/100.000 din lumina vizibila (0.000001%), restul luminii fiind blocata. Filmul absoarbe toate razele ultraviolete si reflecta radiatia infrarosie, asfel incat privirea Soarelui prin Filtrul Solar Celestron este lipsita de pericole, fapt garantat de Biroul National German pentru Sanatatea Ochiului.

Inainte de aparitia noului filtru solar cu pelicula de film Baader, Celestron a produs majoritatea tipurilor de filtre solare existente pe piata: filtre din sticla plan-paralela (si acestea avand un contrast ridicat si  calitate optica ireprosabila), filtre solare Mylar sau filtre din polimeri. Avand acesta experienta solida in spate, Celestron garanteaza ca noul filtru solar este cea mai buna si cea mai sigura solutie pentru observatiile solare. Cadrul pe care este montat filtru este fie ABS, fie o celula incasabila din cauciuc.

De asemenea se poate achizitiona si folia de filtru solar AstroSolar separat in diferite dimensiuni ce poate fi taiata la dimensiunea dorita: filtru solar AstroSolar Baader.

 

Model

pentru Astromaster 114
pentru Omni 102
pentru Omni 120
pentru Omni 150 si C6 N
pentru Omni 127 si NexStar 5 SE
pentru NexStar 102 SLT
pentru Powerseeker 127EQ, NexStar 130SLT si Astromaster 130EQ
pentru NexStar 4 SE
pentru NexStar 6 SE
pentru CPC800, NexStar 8 SE, C8-SCT
pentru C9 1/4" SCT
pentru C11 SCT
pentru C6 R

 

inapoi la pagina anterioara