Camera Skyris 132 - Celestron

pagina anterioara

 

click pentru imagine mai mare

Parteneriatul cu Imaging Source

Timp de multi ani Imaging Source a oferit astronomilor amatori camere CCD de inalta calitate si a crescut standardele in domeniul fotografiei planetare, ducand-o pentru multi astronomi de la nivelul de hobby la o forma de arta si chiar stiinta. Acum, echipa germana de design de la Imaging Source s-a alaturat proiectantilor Celestron din California pentru a crea seria de camere Skyris.

 Camerele Imaging Source sunt cunoscute pentru calitatea, valoarea si performantele lor. In acest moment, Celestron se mandreste cu un parteneriat cu Imaging Soure, parteneriat materializat in seria de camere Skyris.

Fie ca sunteti un astronom cu experienta sau unul incepator, este o placere sa realizati astrofotografii cu noua camera Skyris de la Celestron. Fotografiati Soarele, Luna si planetele asa cum nu ati mai facut-o pana acum si creati imagini clare si detaliate la o rezolutie inalta. In plus, camerele Skyris beneficiaza de un corp conceput special de Celstron pentru a disipa caldura si pentru a reduce zgomotul termic

 

Skyris sunt capabile sa descarce super-rapid imaginile datorita conexiunii USB 3.0 si pot sa captureze pana la 200 de cadre pe secunda.

Skyris 132  foloseste senzorul CMOS Aptina ARO132

Tehnologia CMOS isi face tot mai simtita prezenta in astro-fotografie iar senzorul Aptina ARO132 se afla in topul preferintelor, oferind combinatia perfecta intre viteza, sensibilitate si pret. Veti obtine rezultate care vor realiza cu imaginile unor camere mult mai scumpe.

Senzor monocrom pentru sensibilitate maxima

Skyris 132M este o camera monocroma care ofera cea mai buna sensibilitate, pentru capturarea celor mai bune imagini posibile. Puteti folositi camera pentru a captura imagini alb-negru uimitoare ale Lunii si planetelor sau puteti instala o roata de filtre si filtre colorate  pentru a obtine mai apoi fotografii color. Camerele Skyris alb-negru nu au o fereastra optica. Curatarea si intretinerea camerei sunt astfel usor de realizat. In plus, se asigura o transmisie maxima a luminii si se elimina riscul aparitiei reflexiilor interne.

Senzor color

Skyris 132C este o camera one-shot care va permite sa capturati instant imagini color. Acest lucru inseamna ca puteti captura instant imagini color. Nu trebuie sa mai petreceti timp fotografiind de mai multe ori acelasi obiect folosind filtre colorate. Acestea, precum si rotile de filtre devin inutile, putand face astfel si economii. Camerele Skyris color nu au o fereastra optica. Curatarea si intretinerea camerei sunt astfel usor de realizat. In plus, se asigura o transmisie maxima a luminii si se elimina riscul aparitiei relexiilor interne.

Software-ul iCap de la Celestron inclus

Toate camerele Skyris includ programul iCap pentru Windows. iCap va permite sa controlati cu usurinta camera, sa realizati fotografii sau filme si sa le exportati. Puteti apoi sa filtrati cele mai bune imagini si sa realizati adevarate imagini uimitoare.

Utilizarea ca autoguider

Camerele Skyris sunt si excelentre instrumente de autoghidaj.

Daca sunt folosite cu o montura Clelestron, Skyris se conecteaza direct  ca un instrument DirectShow sau o camera web de tip WDM. Conectati  telecomanda la cablul serial folosind un adaptor optional USB la RS-232. Skyris functioneaza cu programe populare precum Maxim DL sau PHD Guiding.

Puteti folosi camera si cu alte monturi, folosind portul de autoghidaj ST-4.

Accesorii

Accesorii incluse:  adaptor 1.25", software iCap, cablu USB 10', manual de utilizare.

Specificatii:

 

Conversie analog/digital 12 bit
Distanta back-focus 19mm cu adaptor, 17mm cu montura C
Timp de expunere 0.000 - 1 secunda
Senzor Aptina ARO132AT CMOS
Montare 1.25"sau filet-C
Temperatura de operare 40 pana la -40 grade Celsius
Declansator Rolling
Compatibilitate software iCap, IC Capture, DirectShow, FireCapture
Sub-framing selectabil
Greutate 102g
Alimentare prin cablu USB
Rezolutie 1280x960
Dimensiune senzor 3.54x2.69
Dimensiune pixel 3.75microni patrati
Cadre pe secunda 200  (60 fps fara subframing)
Garantie 2 ani

 

Model
Camera Skyris 132M
Camera Skyris 132C

 

 

inapoi la pagina anterioara