Camera Skyris 236 - Celestron

pagina anterioara

Senzorul Sony EXMOR IMX236 este liderul noilor senzorilor CMOS utilizati in astrofotgrafie. De doua ori mai senzibil in zona apropiata de infrarosu deca IMX136, IMX236 ofera combinatia perfecta de viteza, sensibilitate, valoare. Veti obtine rezulate care rivalizeaza cu rezultatele celor mai scumpe camere, la un pret potrivit unui pasionat de astronomie. Senzorul IMX236 are pixeli cu o dimensiune de 2.8 microni patrati care ofera o rezolutie mai mare  si necesita o distanta focala mai scurta decat camerele cu pixeli mari - un avantaj major pentru astrofotografia planetara. Telescoapele mici si medii pot obtine o imagine la o scara mai mare, fara a compromite semsibilitatea.

click pentru imagine mai mare

Parteneriatul cu Imaging Source

Timp de multi ani Imaging Source a oferit astronomilor amatori camere CCD de inalta calitate si a crescut standardele in domeniul fotografiei planetare, ducand-o pentru multi astronomi de la nivelul de hobby la o forma de arta si chiar stiinta. Camerele Imaging Source sunt cunoscute pentru calitatea, valoarea si performantele lor. In acest moment, Celestron se mandreste cu un parteneriat cu Imaging Soure, parteneriat materializat in seria de camere Skyris.

Fie ca sunteti un astronom cu experienta sau unul incepator, este o placere sa realizati astrofotografii cu noua camera Skyris de la Celestron. Fotografiati Soarele, Luna si planetele asa cum nu ati mai facut-o pana acum si creati imagini clare si detaliate la o rezolutie inalta. In plus, camerele Skyris beneficiaza de un corp conceput special de Celstron pentru a disipa caldura si pentru a reduce zgomotul termic. Camerele Skyris nu au o fereastra optica. Curatarea si intretinerea camerei sunt astfel usor de realizat. In plus, se asigura o transmisie maxima a luminii si se elimina riscul aparitiei relexiilor interne.

Skyris sunt capabile sa descarce super-rapid imaginile datorita conexiunii USB 3.0 si pot sa captureze pana la 200 de cadre pe secunda atunci cand realizati imagini cu planete. Daca folositi intreg senzorul de 2.3MP puteti ajunge la 60 de cadre pe secunda (ideal pentru fotografia la Luna sau Soare)

Software-ul iCap de la Celestron inclus

Toate camerele Skyris includ programul iCap pentru Windows. iCap va permite sa controlati cu usurinta camera, sa realizati fotografii sau filme si sa le exportati. Puteti apoi sa filtrati cele mai bune imagini si sa realizati adevarate imagini uimitoare.

Utilizarea ca autoguider

Camerele Skyris sunt si excelentre instrumente de autoghidaj.

Daca sunt folosite cu o montura Clelestron, Skyris se conecteaza direct  ca un instrument DirectShow sau o camera web de tip WDM. Conectati  telecomanda la cablul serial folosind un adaptor optional USB la RS-232. Skyris functioneaza cu programe populare precum Maxim DL sau PHD Guiding.

Puteti folosi camera si cu alte monturi, folosind portul de autoghidaj ST-4.

Accesorii incluse:  adaptor 1.25", software iCap, cablu USB 10', manual de utilizare.

Specificatii:

 

Senzor Sony Exmor IMX236 CMOS
Greutate 102g
Distanta back focus 19m cu adaptor, 17.5mm cu montura-C
Binare 2x2
Expunere 0.0001s - 10s
Montare tub 1.25" si montura C
Temperaturi de operare 40 pana la -40 grade Celsius
Obturator Rolling
Compatibilitate software iCap, IC Capture, DirectShow
Sub-framing selectabil
Alimentare USB
Rezolutie 1920x1200
Dimensiune senzor 5.44mm x 3.42mm
Cadre pe secunda peste 200 (60 fps full frame)
Dimensiune pixel 2.8 microni patrati
Conexiune USB USB 3.0 cablu 10'
Fereastra optica nu
Straturi antireflex multi-coating
Garantie 2 ani

 

Model
Camera Skyris 236M
Camera Skyris 236C

 

 

inapoi la pagina anterioara