Camera Skyris 274 - Celestron

pagina anterioara

Fie ca sunteti un astronom cu experienta sau unul incepator, va va face placere sa realizati astrofotografii cu noua camera Skyris de la Celestron. Fotografiati Soarele, Luna si planetele asa cum nu ati mai facut-o pana acum si creati imagini clare, la o rezolutie inalta. Camerele Skyris sunt primele camere care ofera conexiunea USB 3.0 impreuna cu cele mai populare chipuri Sony folosite pentru astrofotografia planetara. In plus, Skyris beneficiaza de un corp conceput special de Celstron pentru a disipa caldura si pentru a reduce zgomotul termal al CCD-ului.

click pentru imagine mai mare

Parteneriatul cu Imaging Source

Timp de multi ani Imaging Source a oferit astronomilor amatori camere CCD de inalta calitate si a crescut standardele in domeniul fotografiei planetare, ducand-o pentru multi astronomi de la nivelul de hobby la o forma de arta. Camerele Imaging Source sunt cunoscute pentru calitatea, valoarea si performanta lor. In acest moment, Celestron se mandreste cu un parteneriat cu Imaging Soure, parteneriat materializat in seria de camere Skyris.

 

 

Skyris 274 foloseste senzorul CCD Sony ICX274

Skyris 274 are cel mai mare senzor din seria Skyris, precum si cel mai mare numar de pixeli. Acest lucru se traduce printr-un camp vizual mai larg, perfect pentru fotografii ale Lunii.  Datorita numarului mare de pixeli veti putea publica versiuni cu rezolutie mare ale fotografiilor dumneavoastra. Senzorul este ideal si pentru fotografierea Soarelui in H-alfa. Campul este suficient de larg pentru a captura intregul disc al Soarelui folosind popularele refractoare de 60mm si 80mm de la Lunt Solar Telescopes.

Camerele Skyris 274 sunt disponibile in doua variante: monocrom sau color.

Senzor monocrom pentru sensibilitate maxima

Skyris 274M este o camera monocroma care ofera cea mai buna sensibilitate, pentru capturarea celor mai bune astroimagini posibile. Puteti folositi camera pentru a captura imagini alb-negru uimitoare ale Lunii si planetelor sau puteti instala o roata de filtre si filtre colorate  pentru a obtine mai apoi fotografii color. Camerele Skyris alb-negru nu au o fereastra optica. Curatarea si intretinerea camerei sunt astfel usor de realizat. In plus, se asigura un transfer maxim al luminii si se elimina riscul aparitiei reflexiilor interne.

Senzor color

Skyris 274C este o camera color one-shot. Acest lucru inseamna ca puteti captura instant imagini color. Nu trebuie sa mai petreceti timp fotografiind de mai multe ori acelasi obiect folosind filtre colorate. Acestea, precum si rotile de filtre devin inutile, putand face astfel si economii. Camerele Skyris color nu au o fereastra optica. Curatarea si intretinerea camerei sunt astfel usor de realizat. In plus, se asigura un transfer maxim al luminii si se elimina riscul aparitiei relexiilor interne.

Software-ul iCap de la Celestron inclus

Toate camerele Skyris includ programul iCap pentru Windows. iCap va permite sa controlati cu usurinta camera, sa realizati fotografii sau filme si sa le exportati. Puteti apoi sa filtrati cele mai bune imagini si sa realizati adevarate imagini uimitoare.

Accesorii incluse:  adaptor 1.25", software iCap, cablu USB 10', manual de utilizare.

Specificatii:

 

Conversie analog/digital 12 bit
Distanta back-focus 19mm cu adaptor
Timp de expunere 0.05 - 10 secunde
Senzor Sony Super HAD ICX274 Monocrom / Color CCD
Temperatura de operare 40 pana la -40 grade Celsius
Declansator Global
Compatibilitate software iCap, IC Capture, DirectShow
Sub-framing selectabil
Greutate 1.63kg
Alimentare prin cablu USB
Rezolutie 1600 x 1200
Dimensiune senzor 8.5mm x 6.8mm
Dimensiune pixel 4.4 microni patrati
Cadre pe secunda pana la 30 de cadre
Garantie 2 ani

 

 

 

inapoi la pagina anterioara