Camera Skyris 445 - Celestron

pagina anterioara

Fie ca sunteti un astronom cu experienta sau unul incepator, va va face placere sa realizati astrofotografii cu noua camera Skyris de la Celestron. Fotografiati Soarele, Luna si planetele asa cum nu ati mai facut-o pana acum si creati imagini clare, la o rezolutie inalta. Camerele Skyris sunt primele camere care ofera conexiunea USB 3.0 impreuna cu cele mai populare chipuri Sony folosite pentru astrofotografia planetara. In plus, Skyris beneficiaza de un corp conceput special de Celstron pentru a disipa caldura si pentru a reduce zgomotul termal al CCD-ului.

click pentru imagine mai mare

Parteneriatul cu Imaging Source

Timp de multi ani Imaging Source a oferit astronomilor amatori camere CCD de inalta calitate si a crescut standardele in domeniul fotografiei planetare, ducand-o pentru multi astronomi de la nivelul de hobby la o forma de arta. Camerele Imaging Source sunt cunoscute pentru calitatea, valoarea si performanta lor. In acest moment, Celestron se mandreste cu un parteneriat cu Imaging Soure, parteneriat materializat in seria de camere Skyris.

 

 

Skyris 445 foloseste senzorul CCD Sony ICX445ALA/AQA

Skyris 445 are un senzor de inalta rezolutie cu o arie mare de detectie si pixeli de dimensiuni mici. Acest senzor este capabil sa captureze atat imagini ale intregii planete Jupiter cat si fotografii ale craterelor lunare. Pixelii de dimensiuni mici ofera mai multe detalii chiar si daca folositi camera impreuna cu un telescop mic.

Camerele Skyris 274M sunt disponibile in doua variante: monocrom sau color

Senzor monocrom pentru sensibilitate maxima

Skyris 445M este o camera monocroma care ofera cea mai buna sensibilitate, pentru capturarea celor mai bune astroimagini posibile. Puteti folositi camera pentru a captura imagini alb-negru uimitoare ale Lunii si planetelor sau puteti instala o roata de filtre si filtre colorate  pentru a obtine mai apoi fotografii color. Camerele Skyris alb-negru nu au o fereastra optica. Curatarea si intretinerea camerei sunt astfel usor de realizat. In plus, se asigura un transfer maxim al luminii si se elimina riscul aparitiei relexiilor interne.

Senzor color

Skyris 445C este o camera color one-shot. Acest lucru inseamna ca puteti captura instant imagini color. Nu trebuie sa mai petreceti timp fotografiind de mai multe ori acelasi obiect folosind filtre colorate. Acestea, precum si rotile de filtre devin inutile, putand face astfel si economii. Camerele Skyris color nu au o fereastra optica. Curatarea si intretinerea camerei sunt astfel usor de realizat. In plus, se asigura un transfer maxim al luminii si se elimina riscul aparitiei relexiilor interne.

Software-ul iCap de la Celestron inclus

Toate camerele Skyris includ programul iCap pentru Windows. iCap va permite sa controlati cu usurinta camera, sa realizati fotografii sau filme si sa le exportati. Puteti apoi sa filtrati cele mai bune imagini si sa realizati adevarate imagini uimitoare.

Accesorii incluse:  adaptor 1.25", software iCap, cablu USB 10', manual de utilizare.

Specificatii:

 

Conversie analog/digital 12 bit
Distanta back-focus 19mm cu adaptor
Timp de expunere 0.05 - 10 secunde
Senzor Sony ICX445ALA Monocrom CCD / Sony ICX445AQA Color CCD
Temperatura de operare 40 pana la -40 grade Celsius
Declansator Global
Compatibilitate software iCap, IC Capture, DirectShow
Sub-framing selectabil
Greutate 1.63kg
Alimentare prin cablu USB
Rezolutie 1280 x 960
Dimensiune senzor 6.26mm x 5.01mm
Dimensiune pixel 3.75 microni patrati
Cadre pe secunda pana la 30 de cadre
Garantie 2 ani

 

 

 

inapoi la pagina anterioara