Camera Skyris 618 - Celestron

pagina anterioara

Fie ca sunteti un astronom cu experienta sau unul incepator, va va face placere sa realizati astrofotografii cu noua camera Skyris de la Celestron. Fotografiati Soarele, Luna si planetele asa cum nu ati mai facut-o pana acum si creati imagini clare, la o rezolutie inalta. Camerele Skyris sunt primele camere care ofera conexiunea USB 3.0 impreuna cu cele mai populare chipuri Sony folosite pentru astrofotografia planetara. In plus, Skyris beneficiaza de un corp conceput special de Celstron pentru a disipa caldura si pentru a reduce zgomotul termal al CCD-ului.

click pentru imagine mai mare

Parteneriatul cu Imaging Source

Timp de multi ani Imaging Source a oferit astronomilor amatori camere CCD de inalta calitate si a crescut standardele in domeniul fotografiei planetare, ducand-o pentru multi astronomi de la nivelul de hobby la o forma de arta. Camerele Imaging Source sunt cunoscute pentru calitatea, valoarea si performanta lor. In acest moment, Celestron se mandreste cu un parteneriat cu Imaging Soure, parteneriat materializat in seria de camere Skyris.

 

 

Skyris 618 foloseste senzorul CCD Sony ICX618 ALA/AQA

Unele dintre cele mai importante camere de astrofotografie au ales acest senzor CCD de la Sony. Espe perfect pentru fotografia planetaradataorita vitezei sale, sensibilitatii, dimensiunii pixelilor si dimensiunii chipului.  Cu Skyris 618 puteti ajunge sa capturati pana la 120 de cadre pe secunda. Veti aduna mai multe informatii in mai putin timp, iar sansele de a surprinde momente cu aer stabil cresc semnificativ. Datorita caracteristicilor sale, camera Skyris este ideal pentru telescoapele cu distanta focala mare (Schmidt-Cassegrain si EdgeHD)

Camerele Skyris 618 sunt disponibile in doua variante: monocrom sau color

Senzor monocrom pentru sensibilitate maxima

Skyris 618M este o camera monocroma care ofera cea mai buna sensibilitate, pentru capturarea celor mai bune astroimagini posibile. Puteti folositi camera pentru a captura imagini alb-negru uimitoare ale Lunii si planetelor sau puteti instala o roata de filtre si filtre colorate  pentru a obtine mai apoi fotografii color. Camerele Skyris alb-negru nu au o fereastra optica. Curatarea si intretinerea camerei sunt astfel usor de realizat. In plus, se asigura un transfer maxim al luminii si se elimina riscul aparitiei relexiilor interne.

Senzor color

Skyris 618C este o camera color one-shot. Acest lucru inseamna ca puteti captura instant imagini color. Nu trebuie sa mai petreceti timp fotografiind de mai multe ori acelasi obiect, folosind filtre colorate. Acestea, precum si rotile de filtre devin inutile, putand face astfel si economii. Camerele Skyris color nu au o fereastra optica. Curatarea si intretinerea camerei sunt astfel usor de realizat. In plus, se asigura un transfer maxim al luminii si se elimina riscul aparitiei relexiilor interne.

Software-ul iCap de la Celestron inclus

Toate camerele Skyris includ programul iCap pentru Windows. iCap va permite sa controlati cu usurinta camera, sa realizati fotografii sau filme si sa le exportati. Puteti apoi sa filtrati cele mai bune imagini si sa realizati adevarate imagini uimitoare.

Accesorii incluse:  adaptor 1.25", software iCap, cablu USB 10', manual de utilizare.

Specificatii:

 

Conversie analog/digital 12 bit
Distanta back-focus 19mm cu adaptor
Timp de expunere 0.05 - 10 secunde
Senzor Sony ICX618ALA Monocrom CCD / Sony ICX618AQA Color CCD
Temperatura de operare 40 pana la -40 grade Celsius
Declansator Global
Compatibilitate software iCap, IC Capture, DirectShow
Sub-framing selectabil
Greutate 1.63kg
Alimentare prin cablu USB
Rezolutie 640 x 480
Dimensiune senzor 4.46mm x 3.80mm
Dimensiune pixel 5.6 microni patrati
Cadre pe secunda pana la 120 de cadre
Garantie 2 ani

 

 

 

inapoi la pagina anterioara