Tele-extender Celestron

pagina anterioara

Tele-extender-ul Delux pentru telescoape Schmidt-Cassegrain este un tub care va permite sa atasati o camera foto la telescopul dumneavoastra, avand un ocular deja instalat. Folosind tele-extender-ul in combinatie cu un ocular puteti mari distanta focala efectiva pana la valori de cca 10.000mm!

Acesta tehnica este cunoscuta drept fotografie afocala prin proiectie prin ocular. Puteti afla mai multe detalii despre acest tip de fotografie urmand acest link: fotografia prin proiectie.

Puteti folosi tele-extender-ul Deluxe pentru fotografie lunara, solara sau planetara, precum si pentru fotografie terestra atunci cand este cazul. Extensia se potriveste unui numar mare de oculare (functioneaza chiar si impreuna cu oculare mari din seria Ultima Celestron sau Baader Hyperion) si se conecteaza la adaptorul vizual 1,25" al telescopului. Trebuie mentionat faptul ca este posibil sa aveti nevoie de contragreutati suplimentare pentru a mentine un balans bun al telescopului.

Pentru a folosi tele-extender-ul Deluxe indepartati diagonala de la telescop si introduceti un ocular direct in adaptorul vizual 1,25" al telescopului. Introduceti tele-extender-ul peste ocular si infiletati-l pe filetul T al adaptorului vizual. Atasati camera SLR/DSLR prin intermediul unui inel T la celalalt capat al tele-extender-ului. Tele-extender-ul este prevazut cu un sistem de protectie al ocularului impotriva dislocarii sale.

Cateva lucruri de care trebuie sa tineti cont atunci cand folositi acest accesoriu:

imaginea pe care o vedeti in vizorul camerei este o imagine rasturnata;

datorita valorii mari pe care o poate atinge distanta focala efectiva este necesar sa evitati aparitia oricaror vibratii, fie ele cat de mici in amplitudine;

alinierea polara trebuie sa fie exacta;

conditiile atmosferice si pozitionarea obiectului fotografia pe cer influenteaza calitatea imaginilor obtinute.

 

Model

Tele-extender Deluxe

 

 

 

inapoi la pagina anterioara